Rick van der Linden live in Paperlate

zondag 25 mei 2003

Bergen op Zoom: Rick van der Linden is geboren 5 Augustus 1946 in Badhoevedorp. Op 13 jarige leeftijd nam hij piano-lessen van de legendarische "Piet Vincent" Hij won in die tijd 3 pianocontests en hij verscheen bij verschillende synfonieorkesten als solist, met concerten van Beethoven, Rachmaninoff, Mozart en Mendelsohn. In 1967 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werd aangewezen als leraar aan het Conservatorium te Haarlem. Zijn liefde voor andere soorten muziek dan alleen klassiek groeide door z'n toewijding aan Jazz, ballet, Cabaret, Film en Popmuziek, daar hij andere muzikanten les gaf op verschillende muziek scholen.

Na het spelen van verschillende combo's en bands werd Rick gevraagd bij de band "Ekseption" welke later wereldwijd bekend werd. Ze werden overal gevraagd te spelen en stonden op de meest belangrijke podia in de wereld. Rick was verantwoordelijk voor alle composities van de muziek en werd wereldberoemd.

Rick werd vaak uitgenodigd voor buitenlandse producties met Joachim Kuhn, Deep Purple, Phil Collins, Vangelis, Jack Lancaster en Brand Eggs waarmee hij in totaal 48 muziek albums in elkaar zetten, waarvan na schatting 6 miljoen werden verkocht.

Zowel Ekseption als Trace zijn bekroond met de Edison Trofee en in Frankrijk met "Le Trofee Le Metier", de Rose d'Or van Antibes en de gouden prijs van Montreux. Ondertussen waren z'n aantal gouden albums gestegen tot 11 waaronder 2 Platina en 1 Diamanten album uit Zweden. In Nederland heeft hij gewerkt met veel artiesten waaronder: Liesbeth List, Jan Akkerman, Connie van den Bos, Willy Alberti, Boudewijn de Groot en vele anderen.

Rick's laatste C.D. heet "Verandering" en verscheen in Mei 2002.

De Bergen op Zoomse Bode 20-05-2003

BNdeStem 21-05-2003

BNdeStem 11-06-2003

Foto's BRTO >>>>

Website Rick van der Linden / Ekseption ( met foto's van deze sessie)

Met dank aan:

Nederpop Collectief (initiatief)

Koster Muziek Bergen op Zoom (piano)

Huberts Slaapcomfort Roosendaal (sponsor)

Classic Rock Productions UK (sponsor)

BRTO