Inez van der Linden

Inez van der Linden is geboren op 28 Januari 1945 te Hoogeveen, Holland. Na de middelbare school heeft ze haar opleiding genoten voor zang op het Conservatorium in Groningen.

Direct daarna is ze getrouwd en moeder geworden van een dochter en een zoon en heeft daarnaast nog twee pleegkinderen opgevoed.

 

In 1977 vertrok het hele gezin naar Canada waar Inez veel met de jeugd heeft gewerkt. Ze begeleidde jeugd groepen en organiseerde evenementen waarin ze de jeugd op creatieve wijze leerde zich te uiten door middel van schrijven, zang en toneel. Haar toen al talloze gedichten en verhalen zijn toen voor het eerst aan het licht gekomen. Ook schreef zij zelf de toneelstukken die ze door de jeugd liet uitbeelden.

Vanwege haar psychologische achtergrond kwam ze al gauw te werken met de meest moeilijke kinderen die ze geestelijk weer op het juiste pad wist te brengen.

Terug gekomen in Holland in 1981 heeft ze de muziek weer opgepakt en is het management van haar huidige man Rick van der Linden, musicus, gaan doen.

En treden ze samen veel op, vooral in het buitenland.

Daarnaast schrijft ze teksten voor kinderliedjes wat inmiddels geresulteerd heeft in het verfschijnen van drie

kinder c.d's.

Jola - Richinez - Inez - Rick -Jolease - √čleazor

Met haar dochter Jola is ze bezig met een serie kabouterverhalen,genaamd Kabouterland,waarvan de muziek gecomponeerd en gespeeld word door haar man .

Inmiddels is ze als zangeres bij de groep Ekseption ingelijfd.

 

 

 

 

 

© 2006 Official Rick van der Linden - Ekseption Homepage, all rights reserved.