Reviews

   
 

CD presentatie Rockenbach 
17 NOVEMBER 2007 SAN MARCO VILLAGE, SCHELLE (BELGIË)

nl  

Een Tribute aan Rick van der Linden 
10 NOVEMBER 2007 HOOFDSTRAATKERK, HOOGEVEEN

nl  

Rockenbach Ekseptional - Tribute To Rick Van Der Linden(Eigen Beheer) by Leo Hoekstra iOpages january 2008 .nl

nl  

Rick van der Linden (DVD) An Ekseptional Trace  by Leo Hoekstra  iO pages january 2008

nl  
Ekseption 3 originals Review by iO pages nl  
Ekseption - Story of (Cd + Dvd) Review by iO pages nl  
Review your Ekseption album uk here
Ekseption plays Bach de here
Ekseption 5th by Groove uk here
Ekseption Beggar Julia's time trip by Groove.nl nl here
Ekseption by progarchives. uk here
     
Reviews missing? Please send the url to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    
     

 

img018

To the memory of PETER DE LEEUWE (With COR DEKKER) in Concert SIEGEN/Germany 1978!!!

In memoriam Peter de Leeuwe - dank aan Peter Kampmann
Wij willen de fam. van Peter sterkte wensen
Hij was altijd een geliefde drummer van Rick, ook persoonlijk konden ze goed opschieten’.
Namens mij en de fans heel veel sterkte.

 Liefs Inez van der Linden.

Peter R.I.P.
 

Uit het Haalems Dagblad van 5 februari:


Ekseptiondrummer Peter de Leeuwe woonde tussen zijn gouden platen

HEEMSTEDE - Peter de Leeuwe, drummer bij Ekseption in de gloriedagen (1968-1975) van de symfonische rockband, is dinsdag op 66-jarige leeftijd in een Heemsteeds verzorgingshuis overleden. Als doodsoorzaak geldt een hartstilstand.
'Het is alsof ik mijn hoofd in een zinken teil heb, en alles klinkt ook zo'

De Leeuwe verkeerde de laatste jaren in een matige fysieke en zwakke mentale conditie, vertelt oud-Ekseption-roadie en (jeugd)vriend Martin ter Plegt. Reden waarom Peter in een beschermde omgeving is gaan wonen en aanspraak had van de woongroep. Van hen kreeg hij aandacht en respect - niet in de laatste plaats omdat zijn kamer bekleed was met gouden platen. Hij woonde letterlijk tussen zijn oude successen.

Ernstige gehoorproblemen speelden de geboren Haarlemmer ernstig parten. Ter Plegt: ,,Peter had ontzettend last van piepende oren. Bij de vele reünies van Ekseption waaraan hij deelnam in de jaren zeventig en tachtig was dat zijn grote makke. ’Het is alsof ik mijn hoofd in een zinken teil heb, en alles klinkt ook zo.’’

De Leeuwe was een autodidact. Ter Plegt leerde hem kennen toen Peter twaalf was en een clowntje speelde in het jeugdcircus Bas in Santpoort. Hij kreeg zijn eerste drumkit van Martins broer. Ter Plegt introduceerde hem zowel bij The Bintangs als later bij Ekseption, dat jarenlang oefende in het Bavogebouw (de latere Toneelschuur) in Haarlem.

Ekseption schreef in het voetspoor van de Engelse band The Nice (Keith Emerson) muziekgeschiedenis met verpopte versies van composities van Bach, Albinioni, Tsjaikovski, Gershwin, Saint-Saëns, Rachmaninov en Khatchatoerian. Rick van der Linden, de overleden toetsenist, domineerde daarbij de band in toenemende mate en kreeg een navenante bijnaam: ’Ricktator’. Ekseption kreeg grote aanhang in Duitsland, België, Scandinavië en Engeland en toerde volop.

De ritmesctie van de band, wijlen bassist Cor Dekker en De Leeuwe, was zeer dynamisch. Dekker speelde vrij en hield van een tamelijk hoog, niet resonerend basgeluid. De uiterst voorkomende De Leeuwe wilde altijd zo precies mogelijk spelen.

De Leeuwe hield zich de laatste jaren bezig met fotografie en componeren. Peter wordt 7 februari (9.30 uur) gecremeerd bij Yarden aan de Vergierdeweg in Haarlem.

01 januari 2014

Video gevonden door Bert Monster.

16 december 2013

Hi fans !

Om te beginnen hoop ik dat alles goed met jullie gaat.

Wat jullie graag willen weten ?

Waar blijft de beloofde c.d. Trace van Rick.Hij komt eraan Het wordt

Trace studio 1974.

1 Swedish Largo
2 Fairy Tale
3 Nocturne
4 Another world
5 BAchatel
6 gnomedance
7 escape of the piper (extendedversion)

En door omstandigheden van het bakken van de banden die erg vochtig waren ,konden we helaas niets anders dan wachten ,

We hebben er hard aan gewerkt ,en wilden het voor kerst uithebben , Het is niet gelukt.

Maar jullie weten nu wat er komt ,en wat het eerst komt .

Voor de rest wens ik jullie fijne feestdagen en een voorspoedig 2014

Met komende nieuwe muziek van Rick ,Heel erg bedankt voor jullie geduld .

Het is ook frustrerend voor ons geweest.

Hartelijke groeten Inez.

Hi Fans,

First off, I hope all is well with all of you!

I know what it is that you all want to know, where is Rick's promised album “Trace”? It is in the making and will be called

“Trace Studio 1974”
1. Swedish Largo
2. Fairy tale
3. Nocturne
4. Another World
5. Bachatel
6. Gnome dance
7. Escape of the piper (extended version)

Due to the process of baking the tapes as they were moist we've been able to do nothing but wait..
We had intended to release the album for Christmas but alas, it wasn't to be.
In any case, now you know that it is in the making and what comes first.

Furthermore I wish you a very Merry Christmas and a prosperous 2014 and I thank you for your patience in waiting for further music from Rick.
It's been very frustrating for us as well.

Warm greeting,
Inez

09 augustus 2013

For RICKS birthday I add a pic from the german RUBENS-town Siegen and the EKSEPTION-

Reunion-Concert in 1978- forever thanks to RICK !!!! - Peter Kampmann

news.h4

21 juni 2013

The Trace Cd  will be released  before christmas this year. Jack Langevelt of Survival is working on it in the Wisseloord studios. More details later...

19 juni 2013

With this, I wish all the fans a happy and sunny summer!!

I'll be going to Canada for a couple of weeks where i'll be certain to see plenty of sunshine and be remembering Ricks birthday on the 5th of August.

In the meantime, Jack and the others will be working with the band, in the studio etc and I'll be returning to the band on August 12.

It's going to be great! even though it seems to be taking a long time, we will dot every i and cross every t.

Thank you for your patience and support in this, we definitely can use it all!

Especially Jack , who is putting in more then 100% which is awesome.

Warmest regards,
 

Inez
 



Hierbij wens ik alle fans een hele fijne zonnige zomer toe
Ik ga naar Canada voor 6 weken ,waar zeker zon zal zijn .en Ricks verjaardag op 5 augustus

Ondertussen gaat Jack met de anderen door aan de band , studiowerk etc.
en ik pak het weer op de 12 aug.

Het komt goed allemaal ,al duurt het lang . het moet en zal tot in de
puntjes zijn

Bedankt voor jullie .wachten en steun in dezen dat kunnen we
gebruiken vooral Jack zet zich in voor meer dan 100% te gek

Lieve groeten Inez.

08 april 2013

Ha die Fans,

  

Nee, geen goed bericht, alhoewel het is net hoe je het bekijkt .

We hebben de stekker uit de Rick van der Linden band getrokken ,er kwamen wel of geen reacties op.

Het goede nieuws is we gaan door met een andere bezetting. Natuurlijk het duurt weer even en ik heb  dit denk ik te lang laten sudderen, maar uiteindelijk moeten de boekingskantoren beslissen en als er dan geen goeds uitkomt kunnen we niet op treden en dat is de bedoeling om Rick te eren en levend te houden,  zijn muziek dan uiteraard!

Alvast bedankt voor jullie begrip en wij gaan met volle moed door en houden jullie op de hoogte van alles.

 

Hartelijke groeten Inèz

 

Dear fans,

 

No, this is not a good message, even though it is just how you look at it.

We pulled the plug out of The Rick van der Linden Tributeband.

There were a few reactions or no reactions at all.

The good news is we will continue with another Formation. Of course it takes time again,

but I think I have let things simmer for too long. But in the end The Bookings Agency’s decide and if it is not the right time we can not give a good performance on Stage.

And it is the intention to honour Rick and keep his Music alive, of course.

 

Thank you for your understanding and we will continue with full courage.

We will keep you posted on everything.

 

Regards and greetings,

Inèz

 

02 april 2013

news.h3

Recently I  found a clip, with a small interview first and then "Three Ekseptional days". The "TED" is familiar (and slightly edited here), but is now fully synced in the audio, great!

Olof Lindh

29 maart 2013

Dear Fans

Happy Easter to all of you, is there any news you wonder?

Not necessarily, except that the boys are working hard to prepare for the try out.

It’s coming closer and I will definitely keep you posted!

Also, I have become manager of Jack Langevelt’s band “survival”, they play in the same vein as Rick used to.

In case any musician would have an interest, I also have two of my poetry books to be released soon.

Wishing you the happiest of days, best wishes,

Ine

Hallo Fans

Vrolijk pasen voor iedereen ,Is er nieuws?

Niet direct ,alleen dat de boys hard aan de studie zijn , voor de try out.
Het komt dichterbij ,en ik houd jullie echt op de hoogte .

Ik ben ook manager geworden van “survival”van Jack Langevelt die in Rick zijn geest speelt.

Zzook zijn onderweg 2 gedichtenbundels van mij ,voorzover een muzikant er belang bij heeft .

Hele fijne dagen en tot nader bericht  , alle goeds Inez

20 januari 2013

Inez was on tv yesterday, talking about her life with Rick.
Later on monday the item can be viewed here:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1320496

It is a few minutes item coming as 2nd in the programma KUNSTUUR.

 

16 december 2012

Beste Fans

Hierbij wens ik jullie fijne feestdagen en een gelukkig en muzikaal 2013  met nieuwe dingen zo ik hoop. Het gaat langzaam geloof me, ook voor mij maar ik vertrouw er op dat het goed gaat, dus doen jullie dat ook maar.

Ik zit in Canada tot 15 jan 2013 bij de kinderen maar hou het gastenboek in de gaten , en geloof me er wordt aan jullie wensen gedacht en gewerkt.

Voor nou liefs van Inez


Dear fans,

Hereby I wish you all nice seasons holidays and a very happy and musical 2013. With new things I hope. It develops slowly but I have trust in things will go well. So please do the same.

I stay with the children in Canada till january 15. I will keep an eye on the guestbook. Believe me we are taking care of your wishes.

For now, love from Inez

15 september 2012

Concert data va Hör zu , duits popmagazine. Thanks to Helmuth Hasejeager

26 juli 2012

 

By Olof Lind

Ave Maria, 1971. Playback without Peter and Cor, but a clip I´ve never seen before:

http://www.youtube.com/watch?v=zRIi_BfW-UU

 

26 juni 2012

Een nieuwe fotoserie van Ekseption & Trace verzameld door Olof Lindh.


trace

I found a link where tracks from the three first albums appear in a crazy film. No ´new´ tracks but I think I can hear Rick´s ARP 2600 go bananas (to imitate a broken siren?) when a police car rolls over, haha.

In seven pieces: http://www.youtube.com/user/yarduagnotech/videos?query=fantasia+chez

Cornelis Vreeswijk was a hugely respected man in Sweden. He also went under the Philips label and met Ekseption for a photoshoot as seen on the Billboard site. In Sweden many copies of E´s first album were sold, on the picture they get a gold record for 25.000. But I believe it increased; you often find the ´rainbow-ladied´ LP in second hand here. From the Rick bio on the E. site:

"Trace Zowel Ekseption als Trace zijn bekroond met de Edison Trofee en in Frankrijk met “Le Trofee Le Metier”, de Rose d’Or van Antibes en de gouden prijs van Montreux. Ondertussen waren z’n aantal gouden albums gestegen tot 11 waaronder 2 Platina en 1 Diamanten album uit Zweden. "

At the time, diamond was 100.000 sold copies here. Unfortunately I haven´t found out yet which of the records it is, but probably no1 or 5?
An interesting fact is that the no1 and the ´5´ were charted at the top-20 during the same period of time: http://www.hitsallertijden.nl/charts/swedish%20charts/SwedishCharts%200872-0875.pdf The LP I grew up with is printed in 1971. This confused me for some time, but I guess the group´s popularity demanded a second press of the first one.
 

Olof

 

 

14 juni 2012

Click here for more

04 april 2012      

                       

Rick have been musically involved with the group Revells in the early 70´s. The track is composed by Rick and he´s playing the piano and organ, and do a typical solo from ca 1.55-end.

04 februari 2012

Thanks to Olof Lindh this great video:

EKSEPTION live in ZDF Studio, 1972 (full set without cuts

And also this one :

20 december 2011

Hallo fans,

Hierbij wens ik jullie prettige Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2012!

Ik dank jullie voor jullie geduld met het oog op de dingen die zouden uit komen, er is vertraging opgekomen door een van de bandleden die ziek was.

We halen het volgend jaar allemaal in, we blijven moed houden voor de mooie muziek die er nog ligt.

Ook bedankt voor jullie continue support,

Met hartelijke groeten,

Inez van der Linden

Hello fans,

With this I wish you all very Merry Christmas and a prosperous and healthy 2012!

I thank you for your patience with regards to the said to be released, we’ve experienced some delays due to an ill band member.

We will make up for it all next year, we will keep our hopes up for a release of the beautiful music that’s still lying around.

Thank you also for your continued support.

With kind regards,

Inez van der Linden

09 augustus 2011

Beste Ekseption, Trace en Rick van der Linden fans. Doordat uw webmaster op vakantie was kon dit bericht van Inez van der Linden niet eerder worden verzonden. Sorry dus voor de vertraging.

Louis Rentrop


 

Nieuws

Hierbij willen we jullie vertellen dat er plannen zijn om met beroemde muzikanten en een beroemde dirigent de onuitgebrachte stukken en Rick zijn laatste cd uit te brengen het zal even duren want het kost tijd rick had alles in zijn hoofd dus geen noten op papier etc maar we houden jullie op de hoogte van de details en verdere dingen het ziet er goed uit hart gr Inez

News

With this we want to tell all of you that plans are in the works to put out a cd with the help of renowned musicians and a renowned conductor that will include Ricks last cd as well as several never recorded pieces. It may take a little time as Rick held the music inside his head and never wrote the music notes on paper. We will keep you posted about the details and other affairs. All is looking great! Warmest greetings Inez


Nog meer nieuws

Vandaag zou Rick 65 zijn geworden en hij leeft nog steeds voort in gedachten en vooral muziek

De Rick van der linden tributeband is opgericht en is bezig met repeteren

Dat gaat worden ekeseption ricks muziek solo trace

Wie speelt erin mee :
Ruud Janssen toetsen
Jack Langevelt toetsen
Paul Bakker gitaar
Pieter Voogd drums
Cees van der Laarse bas
Frans Muys van der Moer bas

Zakelijke algehele leiding mario Vermulst van de Tributeband uit Maria Hoop

Met medewerking van Inez van der Linden

DE BEDOELING IS BNNEN EN BUITENLAND we zijn er hard mee bezig dus weer geduld

Op deze manieer zal Rick levend blijven in onze herinnering

MetHartelijke groeten van Inez van der Linden

p.s mario en jack zijn ook de 5e jarig leuke bijkomstig heid Inez



Even more news:

Today Rick would have turned 65, he lives on in our hearts but mostly in music

The Rick van der Linden Tribute band has been formed and is in rehearsal

This will be Ekseption, Rick's music solo, Trace

The band consists of :
Ruud Janssen,keyboard
Jack Langevelt ,keyboard
Paul Bakker ,guitar
Pieter Voogd, drums
Cees van der Laarse, bass
Frans Muys van der Moer, bass

Complete professional leadership, Mario Vermulst of the Tributeband in Maria Hoop

With collaboration from Inez van der Linden

WE INTEND ON NATIONAL AND INTERNATIONAL RELEASE we are working hard and ask for even more patience once again

In this way Rick will live on in our memories


Warmest Greetings, Inez van der Linden

p.s. Both Mario and Jack are celebrating birthdays on the 5th as well. Great co-incidence!

Inez

10 juli 2011

ekseption1968

Ekseption 1968, met v.l.n.r.: Peter De Leeuwe,Cor Dekker,Rein van Den Broek, Rob Kruisman, Huib van Kampen en Rick van der Linden . Thanks to Bert Monster

16 juni 2011

 

Optreden van de Nederlandse popgroep Ekseption tijdens een toernee door Oostenrijk. Gespeeld wordt 'Sabre Dance' (popbewerking van Khatchaturians 'Sabeldans'), ondersteund met via elektronische middelen tot stand gebrachte beelden.
Jouw TV-favoriet op DVD bestellen?
Ga naar: http://www.beeldengeluid.nl/tvfavoriet

23 januari 2011

Peter Timmerman of www.beachradio.nl  offers these mp3 files. The files are available for download for just a limited time. Enjoy.

 

 

 

 

 

 

 

 

news.h2

sendspace.com file upload confirmation for Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

File 1:
File Name: RE Afwisseling 2011-01-21 jan 23.00 Trumpet-Elizabeth Rick.mp3
File Size: 109.7 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/jhb6sr


File 2:
File Name: RE Afwisseling 2011-01-21 jan 22.00 Trumpet-Elizabeth Rick.mp3
File Size: 109.9 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/a3u56g


File 3:
File Name: RE Afwisseling 2011-01-21 jan 21.00 Trumpet-Elizabeth Rick.mp3
File Size: 109.6 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/3w23uu


 

22 januari 2011

 

 

 

 

 

 

rickvanderlinden

5 augustus 1946 - 22 januari 2006

Dear Ekseption, Trace and Rick van der Linden fans,

Today january 22th it's 5 years ago Rick passed away.
A difficult day for Inez, and for all who loved Rick as a family man and the great musician he was.

A day to remember.

Please leave your thoughts in the guestbook of www.ekseption.eu

Thank you very much.

Louis Rentrop
Webmaster
www.ekseption.eu

31 december 2010

A great photoserie of the 1977 fanmeeting at Ricks home.

The photos are taken by Arie Uijtterlinde and kindly offered to Bert Monster.

 

 



folderimage

21 december 2010

Dear Fans,

Here is a sign of life from my end. By now you must be thinking, it's almost Christmas and there is still no news forthcoming. First off I want to wish you all a very merry Christmas and a prosperous new year. New things are on the horizon as promised, but unfortunately illness on my part, has made it difficult to get started. Auditions are still being held for a pianist and as soon as one is found I'll happily pass on the name. The Derick van der Linden band is scheduled to start rehearsals on January 8 of next year. The last CD or DVD is in the works but is waiting for me to feel better as we plan to record it with the Prague Symphony orchestra and I haven't been up to travelling to Prague. We expect that this CD will be very exciting as Rick's last played notes will be recorded on it and therefore it will be entirely new material. I thank you all for your patience and trust, as long as we can play Rick's music he will remain alive and his inheritance I will look after with the utmost care. Wishing you all the very best, good health and love, Inez van der Linden

Beste Fans ,

Hierbij een teken van leven van mijn kant Jullie zullen wel denken alweer bijna kerst en nog geen nieuws Allereerst Hele fijne kerstdagen allemaal ,en een voorspoedig nieuwjaar Er komen nieuwe dingen aan net zoals ik beloofd heb, maar helaas door ziekte dus onvermogen van mijn kant kon het nog niet starten Derick van der lIndenband gaat zijn repetities beginnen 8 jan volgend jaar we zijn nog niet helemaal uit de audities van de pianist ,zodra ik namen heb geef ik het door De laatste cd of dvd is ook in behandeling maar moet op mij wachten die doen we met het Praags syn orkest ,dus moet je fit zijn om naar Praag te kunnen , we verwachten er heel wat van omdat Rick daar zelf zijn laatste noten op speelt en het nieuw is Ik dank jullie voor je geduld ,en vertrouwen , zolang er nog muziek van Rick zal klinken leeft hij nog ,en zijn erfgoed zal ik met de groots mogelijke zorg bewaren Voor jullie allen het allerbeste veel gezondheid en liefs

Inez van der Linden www.ekseption.eu 

22 januari 2010

Click here to read the Helmut Hasenjaeger newspaper piece in english

22 januari 2010

Dear Fans,

Are thoughts are with Inez in the first place on this day, january 22th 2010. Four years are gone by...it is still hard to believe..

Peter Timmermans of www.beachradio.nl  payed tribute to Rick. Please read on the broadcast it is for download available.


Louis
www.ekseption.eu


Ook dit jaar is/wordt er op Radio Waddenzee en Radio Enkhuizen stil gestaan
bij het overlijden van Rick.
Afgelopen woensdag was dat kort op Radio Waddenzee. Maar op Radio Enkhuizen
is het vrijdagavond 2 uur lang.
Overigens de laatste keer dat het een uitgebreide herdenking wordt rond 22
januari.
Vanaf dit jaar zal de Afwisseling zich bezig houden met verjaardagen. En dat
betekent dat de tribute uitzendingen dan rond 5 augustus worden uitgezonden.
Playlist and download links (minimaal 1 week downloadbaar) volgen spoedig.

Groeten Peter Timmerman
www.beachradio.nl  Voor meer info op vrijdag.


As in past years, Radio Enkhuizen and Radio Waddenzee remember Rick this
year.
Last Wednesday there was a short tribute on Radio Waddenzee.
But Friday evening there is a tribute program of 2 solid hours on Radio
Enkhuizen.
However, This will be the last year that these tributes will be held around
the 22 th of January.
From 2010 on the focus goes to Rick's birthday. So the next tribute is
around august the 5 th.
Playlist and download links (guaranteed working for at least a week) follow
soon.

Greetings, Peter Timmerman
 

More info can be found this Friday on www.beachradio.nl


 

31 december 2009

topbanner

Beste Ekseption fans,

We eindigen dit jaar met een nieuwe domeinnaam, het is www.ekseption.eu geworden. Verspreid het nieuws.

De eigenaar van het NL domein heeft er ws voor gekozen het contract niet te verlengen. De huidige eigenaar verdient geld met reclame aan de naam. We moesten daarom wel verhuizen.

Dank aan iedereen die me heeft getipt over de eigenaar van het nl domein.

Mede namens Inez een goed muzikaal en gezond 2010

Louis
www.ekseption.eu


Dear Ekseption fans,

We end this year with a new domain for the website. It's www.ekseption.eu . Spread the news.

The owner of the nl domain probably ended the contract, the current owner chooses to gain money from the ekesption name so we had to move.

Thanks for the help to everyone.

On behalf of Inez and myself , let's have a great healthy and musical 2010

Louis
www.ekseption.eu

23 december 2009

Dear Fans,
Hereby I want to wish you all a very Merry Christmas and a happy and healthy 2010. I hope to be able to bring you more news on the musical front next year, about an upcoming CD etc. There are also meetings going on with and about the new Tribute band who have been patiently waiting for my recovery, I hope to be able to bring you exciting news about developments there as I am on the mend. I'm sorry to make you wait for this long but we can assume that good things are going to happen.

Again, best wishes, With warmest regards, Inez van der Linden

Beste Fans
Bij dezen wil ik jullie een hele fijne kerst wensen ,en een gelukkig en gezond 2010 Ik hoop volgend jaar meer muzikaal nieuws te vertellen ,over de nieuwe c.d etc Ook met de nieuwe Tribute band hebben we besprekingen  .Ze hebben gewacht tot ik beter ben ,en het gaat de goede kant op.

 Sorry dat het zo lang duurt voor er wat is , maar we gaan ervanuit dat er leuke dingen komen Nogmaals alle goeds met lieve groetjes Inez van der Linden


 

28 juni 2009

Voor de Nederlandse versie , scroll naar onderen.

Hello fans,

With this I want to wish you all a wonderful summer and many warm sunny days to relax with. I hope to be feeling much better after this summer so that we can continue on the already started plans that are slowly simmering at this time.

In the end all of our plans will come true, thank you for your patience.

I also hope to be hearing back from some of the studio's to which I've send Rick's albums hoping there will be an interest to make a CD of these. Meanwhile, Rick's studio has been moved from Canada to Maria Hope. This will give me a chance to go through some of Rick's older works and select the truly lost pieces to release.

Once again I wish you a wonderful summer, with the warmest regards,

Inez van der Linden


Hallo Fans

Hierbij wens ik jullie een fijne zomer en heerlijke dagen om uit te rusten

Ik hoop na de zomer een heel stuk beter te zijn zodat we met de gestarte plannen verder kunnen gaan,wat nu langzaam doorsuddert

We blijven er mee doorgaan en komen zullen ze er , bedankt voor jullie geduld

Ook hoop ik langzamerhand bericht te krijgen van de studio waar ik de l.p.s van Rick heen gestuurd heb voor een c.d. van te maken

De studio van Rick is inmiddels van Canada naar Maria Hoop verhuist ,zodat ik daar lekker kan uitzoeken van echte verloren stukken etc die we willen uitbrengen

Nogmaals een fijne zomertijd met de hartelijke groetjes van Inez van der Linden


Louis Rentrop
www.ekseption.nl


 9 maart 2009

In the 90's I played the ave-maria ekseption like in my home-studio.
Thanks for your work in keeping the ekseption-homepage up-to-date.
 
Wolfgang Nitzschke
 

29 januari 2009

Release Last Lost Live concerttapes -  March 12   24, 95 EU ( check the merchandise link )
 

boxset

 

 

 

 

 

 

 


 

25 januari 2009

Dear fans,

Thanks in the first place for your thoughts written in the guestbook as we asked you to. January 22th it was 3 years ago Rick sadly passed away.
--------------------------------------------
For february 9th the album THE LOST CONCERT is announced. Sofar we do not have that much information for you, but if there is it will be available here..



Peter Timmerman ( Beachradio) offers us some download links covering the programme as broadcased by Beach radio. De links are available below the programmedetails..

19.00 CET -
NO Muziek Arena with Henk, Peter warming up for Alternation


01-(!9)- Marco Ter Beek - Kom bij me
02-(05)- Epica - Hunab K'u
03-(7x)- Ekseption - Sabre dance
04-(!8)- Al Stewart - Ear of the night
05-(!8)- Krezip - Go to sleep
06-(!8)- Laccorda - Zeg maar niets meer (met Andre Hazes)
07-(!9)- Rockenbach - Song for life (Keys: Hugo Ulens)
08-(08)- Eleanor Purcell - Ave Maria
09-(0x)- Survival - I'll be there
10-(!9)- Bardo State ft. Jo Lemaire - Paradis
11-(0x)- Rick vd Linden - Windmills of our life's
12-(08)- Kayak - Daughter of the moon
13-(08)- Kayak - What i'm about to say
14-(0x)- Mike Batt & Royal Philharmonic Orchestra-
-------- - Ft. Kim Wilde - Because the night
15-(07)- Miriam Stockley - Quanta vita, Nimrod (Eternal)
16-(89)- Ekseption - Harmony ('89)

20.00 CET -
NO Muziek Arena met Henk, Peter warmt alvast op voor de Afwisseling

17-(7x)- Ekseption)- A la Turka
18-(!9)- Killers - Human
19-(!9)- Bardo State ft Jo Lemaire - Paradis
20-(!9)- Aleksandra Kovac - Have you ever had a dream (From Servie)
21-(01)- Secret Garden - Dawn of a new century (Dreamcatcher)
22-(95)- Mike Batt - Arabesque
23-(07)- Miriam Stockley - Ngana Ka Lona (Eternal)
24-(07)- Miriam Stockley - Alla Notte, Adagio (Eternal)
25-(0x)- Survival (Jack Langevelt-Linda Maarseveen) - Take
26-(0x)- Cindy Oudshoorn - Soms als ik je zie
27-(!9)- Bardo State - This is not America (Mariposa)
28-(7x)- Golden Earring - Sleepwalkin
29-(81)- Jo Lemaire - Claustrophobia (Pigmy world)
30-(!6)- Wes Montgomery - Caravan

21.00 CET Alternation with Peter

01- Ekseption - Pie
02- Cum Laude(Rick vd Linden & Rein vd Broek) - Interlude
03- Rick vd Linden - Peace (van Vivace)
04- Rockenbach - Song for life (lyrics Jola Genge)
05- Ekseption - Jola (Ekseption '89)
06- Rein vd Broek - Trumpet Cross
07- Gruppo Sportivo - Hey Girl
08- Rick vd Linden - You're the only one i love (Rainbow)
09- Ekseption - Another history
10- Trace - Final Trace
11- Bardo State ft Jo Lemaire - Paradis
12- Survival Ft Jack Langeveld & Linda Maarseveen - Changes
13- Rick van de Linden - Wisdom tree
14- Rick vd Linden - Mystic eyes (GX1)

22.00 CET Alternation with Peter

15- Ekseption - Pie
16- Ekseption - Haydn (Ekseption 89)
17- Rockenbach - The Fifth (Live in Boom-20-06-2008)
---- A Paperlate recording-Used with kind permission
---- of Paperlate and Hugo Ulens of Rockenbach.
18- Rockenbach - Song for life (Instr.)
19- Rockenbach - Vivo per lei (Kris Struyven & Alana Dante)
---- A Paperlate recording
20- Rick vd Linden - Fatherhood of Jola-Betty
21- Ekseption - My son / Finale the Fifth (Ekseption 5)
22- Ekseption - Marlene (Sahupala)
23- Epica - Memory
24- Epica - Run for a fall
25- Trace - A memory-the lost past-a memory
26- Abba - Prelude / Voulez vous (Live)

23.00 CET Alternation with Peter

27- Cum Laude(Rick vd Linden & Rein vd Broek) - Mozart
28- Rick vd Linden - RichInez (Baby) (CD Rainbow)
29- Sealegs - Music lovin girl
30- Rick & Inez vd Linden - Bist Du Bei Mir (CD Rainbow)
31- Ekseption - The Moldau
32- Ekseption - Dharma for one (Thema van Brandpunt)
33- Ekseption - The Peruvian flute
34- Ekseption - Choral (0004)
35- Survival ft. Jack Langeveld + Linda Maarseveen -
---- For an Exeptional friend (CD Survival/Con Brio -Musea records)
36- Mistral - Neon City (Synths: Yamaha GX1) (Vocals: Mariska Veres)
---- (Mistral= Robbie v. Leeuwen (Shocking Blue)+Rick vd Linden)
37- Astrid Nijgh (zang), Rick van de Linden (GX1 synths),
Jenke Kaldenberg (Carillon Dromedaris - Welterusten Enkhuizen
(Album: De Razende bol-1979)


File 1:
File Name: RE 21-01-2008 RvdL - 23 uur.mp3
File Size: 68 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/qz5ke2


File 2:
File Name: RE 21-01-2008 RvdL - 22 uur.mp3
File Size: 66 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/976r9h


File 3:
File Name: RE 21-01-2008 RvdL - 21 uur.mp3
File Size: 66 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/o8da8f

File 4 is deleted as the link was not working.

File 5:
File Name: RE 21-01-2008 RvdL - 19 uur.mp3
File Size: 80 MB
Download Link: http://www.sendspace.com/file/8q0y0f

All the best,

Louis www.ekseption.nl


 

20 januari 2009

For Ekseption website, Myspace and Newsletter:

In januari extra aandacht op een aantal radiostations voor Rick vd Linden.

Radio Waddenzee doet de aftrap met een aantal tracks van verschillende muziek projecten van Rick op woensdag 21-01 tussen 10.00 en 13.00..
Waddenzee, een commercieel regionaal station zendt uit op de 1602 Khz middengolf. Bereik is Friesland en een stuk Noordholland.
Een stream kan je vinden op www.radiowaddenzee.nl

Radio Enkhuizen komt vrijdag 23-01 met een drie uur durende special. Centraal staat de cd Rainbow.
Niet alleen muziek van Rick, maar ook van muzikanten die in zijn voetspoor werken zijn te horen. (Survival en Rockenbach)

Het programma heet de Afwisseling en is te horen tussen 21 en 24 uur. Maar na 19.00 uur is er al het een en ander te horen.
Radio Enkhuizen zendt uit op FM 107,2 (Bereik straal van 20 km), Lokale TV krant en kabel en via www.radioenkhuizen.nl

Deze RE special is ook te horen op AMC (web) radio, Winnipeg, Canada op zaterdag 24-01 en zondag 25-01.
Tijden zijn niet bekend. Website van dit webstation: www.avatarmusiccanada.eu

In January there is extra attention on several stations for the music of Rick vd Linden.

Radio Waddenzee starts on Wednesday 21-01 with several tracks between 10.00 and 13.00.
Listeners outside Friesland can listen on www.radiowaddenzee.nl

Radio Enkhuizen wil air on 23-01 a huge special of 3 hours about the music of Rick. Not only music from the album Rainbow, but also from artists that follow his path: Rockenbach and Survival.

The special will take place between 21.00 and 24.00. Listeners from outside Enkhuizen can tune in thru www.radioenkhuizen.nl

Playlists are available from www.beachradio.nl

This special will be repeated on Saturday 24-01 and Sunday 25-01 thru AMC (web) radio, Winnipeg Canada.
Schedule unknown. Listen thru www.avatarmusiccanada.eu

Vriendelijke groeten,

Peter Timmerman

Persoonlijke website: www.beachradio.nl

Radio Waddenzee (Woensdag 10-13, Koffie niet verkeerd)

Radio Enkhuizen (Vrijdag 21-24, De Afwisseling)

16 december 2008

Beste fans,

Hierbij wil ik jullie een hele fijne kerst en een gelukkig en gezond 2009 wensen.
We hopen op een muzikaal 2009 ,en dat jullie meer van Expection horen
Ook c.d.s komen uit van Cum Laude 1 en 2 en een boekje erbij, info volgt nog .
We doen allemaal ons best al lijkt het stil.
Hebben jullie het boek van de top 2000 al in huis met o.a een goed artikel van Leo Blokhuis met een foto van Rick.
Het zijn nog steeds moeilijke dagen deze tijd ,maar ik hoop dat dat een beetje zijn plekje krijgt'
Rick was niet alleen een onvergetelijke muzikant, maar helemaal als man vader opa en vriend.
Alle goeds en lieve groetjes, en bedankt voor jullie voortdurende aandacht

Inez



Hello fans,

Along this route I want to wish you all a very merry Christmas and a happy and healthy 2009. We’re hoping for a musical 2009 and that you’ll be hearing more of “Expection”. The C.D.’s: Cum Laude 1 and 2 will be released along with a booklet, the date will be announced later. We are working hard although all seems quiet.
Have you managed to get your hands on the book “top 200” by among others Leo Blokhuis? It contains a really good article on Rick with a photo of him. These days still weigh heavy on me but I hope to give it all a good resting place. Rick was not only an unforgettable musician but an especially unforgettable husband, father, grandfather and friend. The best wishes to you all and warm greetings. Thank you for your continuing attention.
Inez


 25 oktober 2008

Beste Fans

Eindelijk  weer een teken van leven van mijn kant Het is een poosje erg stil geweest op de site, vandaar dat ik even iets laat horen De Tribute ekseptional band heeft niet veel geluk gehad met de aanvragen , en hetzelfde is het met Rockenbach alhoewel die het in Belgie goed doen Nou is er een nieuw stel enthousiaste mensen gestart onder de naam EXPECTION rick van der Linden tributeband , die willen alles van Rick spelen dus Ekseption en Trace en solowerk Ze zijn in stilte aan het oefenen maar zo gauw er iets op de band staat laten we het horen voor een eerste indruk We vinden net als jullie dat Ricks muziek niet verloren mag gaan en hopen ook dat we dat kunnen uiten Op deze manier houden we het levend en zullen het nooit vergeten Musea is bezig met te onderzoeken welke l.ps het eerste uit kunnen en op c.d gezet ,ik stuur ze steeds over Ook zijn Rein en ik bezig met Cum Laude opnieuw uit te brengen En de nieuwe dingen komen wanneer de groep er aan toe is dus nog even geduld we laten het er niet bij zitten zou zonde zijn

Voor nou alle goeds en hartelijke groeten

Bookings : http://www.tributeband.nl/ 

Inez van der Linden-Zwart


 

expectation

Dear Fans,

Finally a sign of life from my side. It has been very quiet on the site for some time now and that’s the reason I wanted to write a quick note. The Tribute Ekseptional band has not had much luck with its requests and the same goes for the band Rockenbach, although they are doing very well in Belgium. There currently is a new group of very enthusiastic individuals that have started a band called EXPECTION Rick van der Linden tribute band. They are interested in playing all of Rick’s music including Ekseption, Trace and solo pieces. They’re practicing quietly but as soon as anything is recorded we will let you listen to it for a first impression. We feel as you do, that Rick’s music may not go lost into eternity and hope to be able to express this. In this way we are keeping his music alive and shall never forget him. Rein and I have also been working on a re-release of Cum Laude. More news to follow when the band is ready, please be patient. It would be a sin to give up trying and we won’t!

For now, all the best wishes and warmest greetings,

Bookings : http://www.tributeband.nl/

Inez van der Linden-Zwart


 

18 augustus 2008

Op 20 juni j.l. gaf de Belgische band ROCKENBACH een benefit concert in de Paterskerk te Boom. De medewerkers van het radioprogramma PAPERLATE kregen toestemming voor het maken van excusieve opnamen van dit unieke concert. Zondag 24 augustus aanstaande wordt een selectie van deze opnamen uitgezonden in Paperlate.
 
ROCKENBACH is een tribute band (ROCK en BACH) die muziek speelt in de stijl van Ekseption en onlangs zelfs nog een onbekend nummer van Rick van der Linden op CD uitbracht.
Voor informatie over Rockenbach zie www.rockenbach.be
 
Paperlate wordt sinds 1994 op zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden via de BRTO, de lokale omroep van Bergen op Zoom, sinds januari is het programma tevens te beluisteren via Omroep Tholen en wel de dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.
voor informatie over Paperlate zie www.paperlate.nl en www.nederpopclassics.nl
Op gemelde tijdstippen is Paperlate ook te beluisteren via de webstreams van beide omroepen te vinden op www.brto.nl en www.omroeptholen.nl

 

18 juni 2008

Beste Fans,

Alles wat er komt zetten we op de site ,zo gauw we zelf iets weten Dit jaar was heel moeilijk , toen ik begon in febr , was alles al bijna volgeboekt Rockenbach heeft nog een paar concerten ,en vooral in nov en dec Jullie worden op tijd ingelicht Een boekingskantoor is hard bezig voor 2009 kon ook dit jaar niet meer. In het buitenland heb ik zaadjes gestrooid dus afwachten maar Alle goede dingen komen langzaam ,en geloof me ook voor ons . De 20ste a.s vrijdag hebben jullie kunnen lezen en komt er een single uit van Rockenbach een stuk van Rick Ik blijf hopen en keihard werken dat het goed komt , We laten het er echt niet bij zitten. Voor jullie allen een hele goede zomer met mooi weer en

De hartelijke groeten van Inez van der Linden


 

Dear Fans,

Everything that comes about we will post on the site, as soon as we know about it. This year has been very difficult. When I started in February, all halls were already booked. Rockenbach has a few concerts upcoming, mainly in Nov. & Dec. You will receive timely notice as to when and where. A bookings bureau is working hard to organize for the year 2009, they too were unable to organize anything for this year. I’ve sown some seeds in other countries, so we’re waiting to see what happens there. Good things come slowly, even for us, believe me! This Friday, the 20th is the release date for one of Rockenbach’s new singles, a piece of Ricks, as you may have read. I will continue to work hard and keep hoping all will work out well. We will not give up trying. I hereby wish you all a wonderful summer with sunny skies,

Warm greetings, Inez van der Linden


 

26 mei 2008

Beste mensen ,
U bent vriendelijk uitgenodigd op :
Rockenbach
20 juni
Paterskerk, J.F. Willemstraat , Boom
special guests: Kris Struyven / Peter Evrard/ Alana Dante
presentatie : Joyce de Troch
2de groep : " G.D.G.K. "
( benefiet voor school Groenlaar / Reet )
inkom : 10 euro
 
song for life preview(3)

Er is tegelijk een presentatie van de single cd ' Song For Life '

       Nummer gemaakt door Rick en door Hugo gearrangeerd
 
 
met vriendelijke groeten
Hugo

19 maart 2008

Ha die Fans
Het laatste nieuws
We hebben een boekingskantoor gevonden die me helpt beide bands op de weg te krijgen Zeker achter elkaar vanaf 2009
HIer zijn de concertzalen al volgeboekt voor sept etc maar misschien krijgen we met kerst nog een kans
DeRockenbachs  voor de kerken ,en Onze Tributeband proberen Boerderij zoetermeer enz Het jazzfestval e.d was ook al vol
Ander nieuws Rockenbach komt over 4 week uit met een single Song for life van Rick ene kant instrumentaal die Rick aan onze Jola had opgedragen ,en de andere kant met tekst van Jola naar Rick gezongen in het Italiaans door Kris Struyven ,en gespeeld door Hugo
De juiste data horen jullie nog
Al lijkt het stil ik ben druk bezig voor de bands ,laten we zeggen stilte voor de storm
Verder wens ik jullie allen hele fijne paasdagen  en tot mails maar weer     hartelijke groeten  Inez van der Linden
 
Hartelijke groeten Inez van der Linden 


 

Hello dear fans,
 
Here’s the latest news.
We have found a bookings agency that is going to help me get both bands on the road at least consecutively as of the year 2009.
The concert halls around here are already booked for September but be may still get a chance around Christmas, church tour for Rockenbach and we’re trying for Boerderij Zoetermeer for our tributeband among other venues.
The jazz festival was already booked as well.
Also new: Rockenbach will release a single in about 4 weeks named: “Song for life” a song that Rick wrote for our Jola (instrumental) on one side and the other side has Jola’s lyrics in response to Rick sung in Italian by Kris Struyven and played by Hugo.
I’ll let you know the date soon.
Eventhough all seems quiet, I am working hard for the bands, let’s call it: still before the storm.
I hope you’ve all enjoyed the Easter holidays, you’ll hear from me again soon,
 

All the best, Inez van der Linden


 

NICE WEBSITE FOR THE FANS !!! on which you can find nice LIVE-concerts of Focus 2008 and A VERY SPECIAL ONE of "EKSEPTION 1987" just look at:

http://bootload.ath.cx/777/

and click on groups A-Z and choose !!

much pleasure,

regards,

Bert Monster


 

21 januari 2008

Tomorrow it is 2 years ago that Rick passed away. Radio Enkhuizen and Waddenzee have their yearly tribute on air. Read all about it below, first in dutch then in english..

All the best,

Louis
webmaster


RICK OP RADIO ENKHUIZEN en WADDENZEE.

Op vrijdag avond 25 januari is op Radio Enkhuizen in NoordHolland, het jaarlijkse tribuut voor Rick van de Linden te horen.
Het programma begint om 20.00 (CET) uur en duurt tot middernacht.
Met alleen zijn muziek doen we Rick tekort, daarom is er even als vorig jaar een thema.

Dat thema is de Yamaha GX1. De synthesizer waar Rick zelfs een album mee gemaakt heeft.
Naast het album GX1 ook muziek van Mistral, Abba, Led Zeppelin, Emerson Lake & Palmer en Stevie Wonder.
Uiteraard gespeeld op de GX1.

De Afwisseling wordt gepresenteerd door Peter Timmerman.
Radio Enkhuizen zend uit op de 107,1 FM. Via www.radioenkhuizen.nl is de stream te horen (klik op live radio)
De link naar de stream is ook te vinden via www.beachradio.nl

Op deze website staat de hele afspeellijst van het programma, er zijn wat foto’s en links naar de GX1 te vinden.

Zaterdag 26 januari komen op www.beachradio.nl  de links naar de 4 uren beschikbaar voor wie het gemist heeft.

Rick en de GX1 zijn ook woensdag 23 januari te horen in Koffie niet verkeerd tussen 10.00 en 13.00 op Radio Waddenzee.

Naast de 1602 Khz AM middengolf (Friesland en Noord Nederland) is er ook een stream op www.radiowaddenzee.nl 

RICK ON RADIO ENKHUIZEN AND RADIO WADDENZEE (Netherlands)

On Friday evening January the 25 th, the yearly tribute to Rick is held on Radio Enkhuizen in the Netherlands.
The radioshow starts at 19.00 GMT and will end at 23.00 GMT

We can do better then only playing the music of Rick, so there is a theme.
This year this theme is all about the Yamaha GX1. The synthesizer Rick even made an album with.
Besides Rick and Ekseption we also hear Mistral, Abba, Led Zeppelin, Emerson Lake & Palmer and Stevie Wonder.

The Afwisseling (Alternation) is presented by Peter Timmerman.
Radio Enkhuizen transmits on 107.1 FM. There is a stream on the page www.radioenkhuizen.nl  (Click on Live radio)
This stream link can also be found on www.beachradio.nl

On this website u will find the playlist of the program but also links to various GX1 sites and pictures.
On Saturday 26 th links to the program hours are published for those who missed the show.

Rick and the GX1 are also to be heard on Wednesday the 23 th on Radio Waddenzee.
Somewhere between 09.00 and 12.00 GMT.

Radio Waddenzee can be found on 1602 Khz AM medium wave and a stream is on www.radiowaddenzee.nl


3 december 2007

Aan alle fans

Allereerst bedankt voor jullie grote enthousiasme voor de twee nieuwe bands allebei ter nagedachtenis en ere van Rick.zodat we in elk geval zijn muziek levend kunnen houden,en de dingen die er nog liggen nieuw leven in kunnen blazen

The Ekseptional Tributeband en Rockenbach uit Belgie

Vanaf 10 dec t/m 30 jan 2008 ben ik in Canada ,waar ik met de kinderen en kleinkinderen de kerst ga doorbrengen ,en de moeilijke dagen zoals 22 jan sterfdag Rick en 27 en 28 jan begrafenis en mijn verjaardag ,die nooit meer dezelfde zal zijn.

Heerlijk om ze weer te zien

Daarna ga ik heel hard aan het werk ,om deze twee bands de weg op te krijgen zowel in binnen als buitenland waar dat maar mogelijk is

Er is al enige voorbereiding aan de gang ,ik hou jullie op de hoogte via het news op de beide sites

Zowel de Tributeband als Rockenbach

En als mijn gezondheid me niet in de steek laat ga ik er voor 100 procent tegen aan

IK wens jullie allen hele fijne feestdagen (lijkt vroeg nu maar is er zo)

Een heel goed uiteinde en een gezond en gelukkig 2008 met veel muziek

Je kan me bereiken op dit mailadres en in Canada op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nogmaals alle goeds We gaan ervoor volgend jaar met jullie steeds terugkerende steun moet het lukken

Nog een kleingheidje de d.v.d van 2003 en een stuk Trace komt eraan ,en kan zoals op de site vermeld staat ,besteld worden bij Corry Ruiter

Zij zorgt datjullie hem zo spoedig mogelijk krijgen

En dan: veel luister en kijkplezier

Lieve groeten van Inez van der Linden-Zwart

To all the fans,

First of all I want to thank you for your enthusiasm for the two new bands: The Ekseptional Tribute band and Rockenbach from Belgium, both in memory and in honor of Rick so that we may keep his music alive and breathe new life into the musical pieces that are still lying around.

From December 10 through to January 30 2008 I will be staying in Canada where I will spent Christmas with my children and grandchildren and the more difficult days such as January 22, the day Rick passed away and January 27 & 28 the day of the funeral and my birthday, which will never be the same again.

It will be wonderful to see all of them again.

Upon my return I will be very busy to get these two bands on the road both nationally as well as internationally, wherever possible.

Some of the preliminary work is already in progress; I will keep you posted via the news on the tributeband as well as the Rockenbach sites.

And if my health will allow, I will give it my full 100%

I wish you all a very merry Christmas (seems early but it’ll be here soon),

a good ending of the year 2007 and a healthy and happy 2008 with lots of music.

I can be reached either via this e-mail address or via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Once again, best wishes. With your ever recurring support we’ll make it all happen next year.

On another note: The DVD of 2003 and a piece of Trace is on its way and as mentioned on the site, can be ordered with Corry Ruiter.

She will ensure that you will receive it soon.

And then: I wish you much listening and viewing pleasure

Warmest regards, Inez van der Linden-Zwart


 

21 november 2007

Met dank aan www.rockenbach.be


 

19 november 2007

Foto's van "Rockenbach" (CD-voorstelling Ekseptional)

Interview met Inez in Dagblad van het Noorden op 9 november 2007 | pdf document | worddocument |

Ekseptional Tribute door Mieke van Zundert


 

wPB107887

 

12 november 2007

Foto's door Mieke van Zundert  hier/ Pictures by  Miek van Zundert here

 

Inez vander Linden - Zwart

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

11 november 2007

Click op de afbeelding voor een vergroting.

kerkorgelx Beste Allemaal ,

Bij deze wil ik jullie enorm bedanken voor de fantastische avond (zelfs met het uitvallende licht en alle kleinigheden) is ie voor mij onvergetelijk geworden.

Jullie, Rockenbachs en Tributeband, hebben in je eigen stijl buitengewoon goed gespeeld, ik ben er trots op er deel van uit te mogen maken.

   De dingen die we verkeerd deden ,doen we de volgende keer nog 10 keer beter.

Het publiek ging uit haar dak en er was niemand in de kerk die geen kippenvel heeft gehad.

Wat een inzet jongens. Die kleine grote man van mij en ook een beetje van ons allen heeft vast meegenoten.

Laat ik vooral onze kunstschilders niet vergeten en onze Mieke die zich een rotje heeft gewerkt om 2 grote schilderijen klaar te stomen voor de bands.

En natuurlijk iedereen die me geholpen heeft met dit ,zonder jullie allen was het me nooit gelukt ,dank, dank, dank !!

Een hele fijne uitrustzondag toegewenst met veel lieve groetjes van Inez .

  ps.... en op naar het volgend jaar want dat gaan we laten gebeuren

5 november 2007


 

EKSEPTIONAL TRACE
 
Dit is dus de naam geworden van de nieuwe DVD die over 14 uit gaat komen net fantastisch Trace "LIVE"-materiaal uit het Duitse programma Musikladen van 22 mei 1977; Rick wordt daar bijgestaan door bassist Jaap van Eik en drummer Ian Mosley die later furore zou gaan maken bij de Engelse band Marillion. Dit gedeelte bestaat uit een vijftal stukken waarbij de solo Pathetique van Rick eruitspringt, een gedeelte dat nooit vertoond of gehoord of op lp of cd gezet is. In het nummer King's Bird laat Rick al z'n mogelijkheden weer horen op keyboard gebied.
Het tweede gedeelte van de dvd bevat gedeelten uit het allerlaatste concert wat Rick gaf met Ekseption op 14 juni 2003 in Oldenzaal en bestaat uit een achttal nummers; Rick moest zich er écht doorheen slaan, zo vermoeied was deze concertreeks voor hem.
De DVD wordt afgesloten met het bonus-nummer TOCCATA "live" met Ekseption, eveneens uit het programma MUSIKLADEN, kort voordat Rick de groep Ekseption zou gaan verlaten; drummer bij de toenmalige Ekseption is Pieter Voogt die zelfs nu nog actoief in in de EKSEPTIONAL TRIBUTE BAND.
De DVD is komende zaterdag nog niet verkrijgbaar, maar wel te bestellen in de kerk in Hoogeveen en ook aan het mailadres cq.telefoonnummer van Corry Ruiter.
 

DVD Ekseptional Trace -  Rick van der Linden uit 2003 
( Ekseption  & Canadian line up + Inez van der Linden Zwart )


PERSVOORSTELLING CD ROCKENBACH

Persvoorstelling CD: Zoals U ondertussen wel vernomen hebt, zal begin november onze Cd op de markt komen. Maxi Cd  : ' Ekseptional ' met: Peter Evrard, Alana Dante, Kris Struyven en Manuela Van Geenhoven Single CD : ' Adeste Fidelis ' met: Peter Evrard en Kris Struyven U kan deze prachtige Cd aanschaffen in uw platenwinkel of bestellen via onze website.

 

 

 

ROCKENBACH IN DE VOETSPOREN VAN EKSEPTION

Sinds begin october is het zeker: de Antwerpse band Rockenbach gaat in zee met Inez van der Linden - Zwart.
Inez Van der Linden was twee decennia de manager van de legendarische symfonische rockband Ekseption. Inez is de weduwe van de betreurde frontman van Ekseption: Rick van der Linden.
Ekseption was van in de jaren zestig twintig jaar lang een toonaangevende formatie. De band vormde bekend klassiek werk om tot eigentijdse rock.
Rick van der Linden schreef alle arrangementen en mee door zijn onvolprezen techniek en finesse volgden de wereldhits elkaar op… 
In 1974 stopte Rick met het intussen wereldberoemd geworden Ekseption om zich helemaal toe te leggen op een nieuw project Trace.
Met die nieuwe band trok Rick van 1973 tot 1977 door Europa. Nadien begon hij terug met zijn vernieuwde Ekseption.
Rick kreeg voor zijn werk met Ekseption en Trace meer dan een award. Hij veroverde geleidelijk aan de hele wereld. Zijn vernieuwende muziekstijl sloeg overal in als een bom. In 2006 overleed Rick van der Linden.

Zijn weduwe, Inez van der Linden - Zwart, wil bij wijze van eerbetoon een aantal onafgewerkte plannen van haar man alsnog realiseren.
Hiervoor ging zij op zoek naar een band die de mogelijkheden heeft om tegemoet te komen aan muzikale visie van Rick.
Maar Inez van der Linden zocht vooral naar een band die haar het gevoelen geeft dat de groep uiteindelijk een afdruk maakt van wat Rick voor ogen had.
En heel toevallig kwam Inez terecht op de website van “Rockenbach”.
Wat ze bij die Antwerpse jongens zag en hoorde, deed haar direct beslissen om ze te contacteren.
Frontman en pianist Hugo Ulens en drummer Jan De Saedeleir van Rockenbach trokken uiteindelijk naar het verre Hoogeveen in Nederland om de hele zaak eens uit te praten.
Het werd meteen duidelijk dat Inez grote plannen had met de Antwerpse band…
Op 10 november 2007 komt er een herdenkingsconcert voor Rick van der Linden. Rockenbach zal die avond op het podium staan in de kerk waar de begrafenisplechtigheid van Rick plaats vond. Rockenbach deelt het podium met de Nederlandse Ekseptional tribute band, waarvan Inez van der Linden manager is.
Inez wil eveneens het management waarnemen van Rockenbach en in 2008 wil ze een deel van de tour die ze met Ekseption deed, overdoen met de Ekseptional tribute band én Rockenbach.
In Canada is er het jaarlijkse Friendship Festival in Fort-Erie.
Fort Erie ligt vlakbij de Niagara watervallen en het is de bedoeling om daar volgend jaar ook met de twee bands te concerteren. Voorts heeft Inez van der Linden plannen om een concertreeks te doen door Europa, waarbij de beide bands de geliefde sound van haar overleden man weer tot leven zullen brengen.
Interessante links: 

www.ekseption.nl en www.cliftonhill.com over het Friendship Festival.


 

11 oktober 2007

Op zondag 21 oktober hebben de makers van het programma PAPERLATE een interview met Inez van der Linden, de weduwe van Rick van der Linden die begin vorig jaar overleed. Rick was vooral bekend vanwege zijn werk met Ekseption en Trace. In 2003 was hij persoonlijk te gast bij Paperlate en speelde hij een aantal nummers op een acoustische piano, live in de uitzending. De opnamen hiervan zullen op 21 oktober nogmaals te beluisteren zijn. Met Inez wordt gesproken over het tribute dat zij voor Rick organiseert op 10 november a.s. in de Hoofdstraat kerk te Hoogeveen, dezelfde kerk waar de uitvaart van Rick plaats vond. Tijdens het tribute treedt de Ekseptional Tribute band op, waarvan 2 oorspronkelijke leden van Ekseption deel uitmaken. Verder treedt de Belgische band Rockenbach op.
Voor meer info zie www.ekseption.nl  en www.paperlate.nl
Paperlate wordt sinds 1994 op zondagavond van 20.00 tot 22.00 uitgezonden bij de BRTO, de lokale omroep van Bergen op Zoom. De uitzendingen zijn ook te beluisteren via www.brto.nl en www.paperlate.nl


6 oktober 2007

Tijdens het concert van Ekseption 10 november in Hoogeveen en ook overdag tijdens de voorbereidingen zullen twee beeldend kunstenaars, Ivo Winnubst uit Hoogeveen en Mieke van Zundert, uit Zundert, aanwezig zijn met een expositie van hun werken en met hun schildermateriaal. Ze zullen live aan het werk zijn. Lees hier verder.......


4 oktober 2007

Bestel/Order

DVD Ekseptional Trace -  Rick van der Linden uit 2003 
( Ekseption  & Canadian line up + Inez van der Linden Zwart )
Corry Ruiter girorekeningnr. 980590 t.n.v C.M Ruiter de Rooy Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 september 2007

Schrijf je alsjeblieft in voor de nieuwe nieuwsbrief. De oude is sinds kort een betaalde service. We gaan over naar de gratis Terradon nieuwsbrief. Vergeet niet je inschrijving te bevestigen. Dit doe je door op een link te klikken in de bevestitingsemail die je wordt toegezonden na dat je je hebt opgegeven.

Please subscribe to the new newsletter. The old one is now charging us for the service. So we are changing to the Terradon newsletter. Once you subscribed you need to confirm your subscribtion by clicking on a link in the confirmation email you will receive. Please don't forget to do so..

Here is the new form :

Radio Paperlate zend vanavond een Show uit van Radio Veronica over Ekseption. De show kan beluisterd worden via streaming media op de website van Paperlate www.paperlate.nl


25 september 2007

Voor alle informatie over de Tribute op 10 november in Hoogeveen, click op de link in het menu.
For all info on the Hoogeveen november 10 tribute click on the tribute button in the menu.

tributebanner


 

18 september 2007

Musea Records komt  half oktober met de DVD release van Rick van der Lindens laatste tour in 2003.De DVD wordt wereldwijd verkocht. De titel is LAST TRACES.De DVD zal te koop zijn tijdens een concert op 10 november in Hoogeveen. Meer informatie daarover later deze week.

Musea records announces the release of the LAST TRACES DVD by RICK VAN DER LINDEN. The DVD contains footage of Rick van der Lindens  last tour in 2003. The DVD will be worldwide available by half October. The DVD will also be for sale at a concert on november 10th 2007 in Hoogeveen ( NL) More details about that event later this week.


 

12 september 2007

ekseptionaltribute2007

Click on the picture  to enlarge - photo by Bert Monster


 

6 september 2007

Dear fans,

Inez let us know that she is not able to attend the september 8 tribute concert. Due to healthproblems she is advised not to travel and to take care of her self. She needs this time to recover for the november 10th gig.

Beste fans,

Inez laat weten dat ze er op 8 september niet bij kan zijn. Vanwege gezondheidsproblemen moet ze rust houden en niet reizen.

Ze heeft de tijd nodig om te herstellen om er op 10 november wel bij te zijn.

Groeten namens Inez,

note: in the newsletter november 20th was mentioned, thats not the correct date. It should be november 10th.


 

18 augustus 2007

Dear Ekseptionfans,

The Tribute DVD is almost available: Ruud Jansen has a computerproblem so please read carefully :
===============================================================

For those who ordered the tribute dvd by mail:

Due to a computer crash I lost all the e mails...Now that I am ready installing a new pc will you please be so kind to resend me your order. I Expect the dvd will be ready in a week or two.

the e mail address to order is:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

the price of the dvd is still € 15.-- exept sending charges. For payment you can use my paypal account. Details will be given after receiving your order.

-------------------------------------------------------------------------
September 8 The Ruud Jansen band will perform a Ekseption tribute concert in Beverwijk NL.
Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  or http://www.ruudjansenband.com/ 


 

11 augustus 2007

I'm sorry for the delay of publishing this message by Inez. Due to my adbsence ( holidays) I was not able to add it at the right time and day. Thanks for your understanding. LR ( webmaster)

Hello dear fans,
 
Today Rick would have turned 61. We hope all is well with him and that he can see us, is busy playing music with Bach and the likes.
I still miss him every minute of every day but am so grateful for all of the memories that he has left us with. I’m especially grateful for the music that he has left for all of us who appreciate it and hopefully always will. Via the Ekseptional Tribute band we can keep it alive.
The live DVD of 2003 will be released soon with a piece of Trace, just as the Tribute band. I know it’s been a bit of a wait but it’s all that we could do.
I have also found some other of Ricks musical pieces that will be released on CD but probably not for another year. His very last notes shall be immortalized.
Again my sincere appreciation for your lasting support even now during my period of illness, Rick would have greatly appreciated this.
As soon as I have more information with respect to dates I will let you know.
Today a mere remembrance, Thank you!
 
Warm greeting,
Inez van der Linden-Zwart

Ha die Fans
 
Vandaag 5 augustus zou Rick 61 zijn geworden .
We hopen dat het goed met hem gaat ,en hij ons kan zien, en het druk heeft met spelen ,als het kan met Bach en de zijnen
Ik mis hem nog elke minuut van de dag, maar ben zeer dankbaar voor alle goede  herinneringen die hij heeft nagelaten
En zijn muziek  niet te vergeten , voor ons allemaal, die daarvan hielden ,en altijd zullen blijven houden
Via de Ekseptional Tribute band ,kunnen we dat zeker in ere houden,
Ook komt de live dvd van 2003 er aan met een stukje Trace ,net als de Tributeband. Ik weet het  is even wachten geweest,maar meer als dit konden we niet doen.
Ook heb ik nog dingen bij elkaar gevonden van Rick die op een cd uit komen ,dat duurt wel een jaartje maar we zijn er dus nog niet ,zijn allerlaatste noten zullen vereeuwigd worden
Nogmaals mijn dank voor jullie niet aflatende steun ook nu in mijn ziekteperiode, Rick zou dat heel erg hebben gewaardeerd
Zo gauw ik iets meer weet van data's hou ik jullie op de hoogte .
Vandaag alleen maar een herinnering   

Dank jullie wel  
Lieve Groetjes

Inez van der Linden -Zwart


 

23 mei 2007

ijmuidenx

 

Newspaper review of the Ekseption Tribute. Click on the picture to enlarge.

 

An Ekseptional tribute..lees hier verder   | Foto's van Ekseption Tribute | Tribute filmpjes ? Click op de download button.


 

20 april 2007

De nieuwe dvd An Ekseptional Trace komt in september 2007 uit. Label en andere details zijn nog niet bekend.
The new DVD An Ekseptional Trace will be released in september 2007. No details are available yet about the recordlabel etc.

29 maart 2007


De titel van de nieuwe DVD is An Ekseptional TraceAls er nieuws is over de release dan lees je dat hier.-----------------------------------------------
The new DVD is titled : An Ekseptional Trace

Further news will be added as it comes in. 

 

 


 

25 maart 2007
 

Hello dear fans,

Hereby an announcement that has already been posted on the guestbook of the Ekseption website (in enthousiasm), but I had to wait for a green light to inform you of the new DVD that is going to be released in Holland, Germany and Switserland of the live concerts of 2003.

The last work of Rick with Ekseption, with the courage of 10! He so desperately wanted to go around the world one last time. There is also some footage of Trace from earlier years, a wonderful last honour to his name.

It cost him blood, sweat and tears to do this last tour but it was also a lot of fun. The boys from Canada were fantastic to work with. I hope you will all enjoy this as music was his life and this is what he has been able to leave us with. Although this is the last concert that he has played live on, there will be more of his music forecoming in the near future. Again my many thanks for your constantly recurring support. Wishing you much listening and viewing pleasures With love,

Inez van der linden-zwart


 

Ha die Fans

Hierbij een mededeling die al in het gastenboek te lezen staat ,uit enthousiasme,maar ik moest wachten op groen licht ,zodat jullie echt weten of de Nieuwe d.v.d uit komt En die komt er van de lifeconcerten in 2003 ,in Holland Duitsland en Zwitserland Het laatste van Rick met Ekseption ,met moed voor 10 ,hij wou de wereld nog even rond ,ook een stuk Trace is te zien van vroegere jaren heerlijk een laatste eerbetoon aan hem Het heeft hem bloed zweet en tranen gekost ,om dit tournee te doen ,maar ontzettend veel plezier ,vooral de jongens uit Canada waren te gek Ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten Want muziek was zijn leven en dat laat hij ons na, en al is dit de laatste waar hij life op meespeelt ,er komt meer in de toekomst Hierbij nogmaals mijn dank voor jullie steeds weerkerende steun

Veel luister en kijkplezier

lInez van der Linden-Zwart



21 januari 2007

Beste Ekseption fans,Namens Inez , haar familie en iedereen die Rick van der Linden en zijn muziek een warm hart toedragen, mag ik jullie bedanken voor de warme belangstelling zoals die haar het afgelopen jaar  ten deel is gevallen. Rick wordt node gemist maar zijn  bezielde muziek leeft voort. De website zal blijven bestaan, samen houden we Rick door zijn muziek levend. Voel je vrij om in het gastenboek iets van je eigen gedachten prijs te geven. Het zal de direkte naasten van Rick een steun in de rug zijn.

Dear Ekseption fans,On behalf of Inez, her family and everyone who loves Rick van der Linden and his music I would like to thank you for your warm support this passed year. Rick is deeply missed but his inspirational music lives on. The website will maintain, together we keep his music alive. Feel free to express your feelings in the guestbook. It will be a huge support for Ricks loveones. The spirit carries on!!Louis Rentrop